Vanliga frågor

Nedan hittar ni svar på frågor eller funderingar som kan dyka upp under vägen. Om ni inte hittar era svar här kan ni alltid kontakta Linda eller Ragnar.

Vem får springa?

Alla som vill får springa vårt lopp – amatörer som elitidrottare, vinnarskalle som motionär, vältränad som otränad. Enda begränsningen vi har är en nedre åldersgräns på 13 år.

När startar Gustavsforsvarvet?

Gustavsforsvarvet går av stapeln den 23 april med starttid klockan 12.00.

Hur anmäler jag mig?

Anmälan görs här på webbsidan via biljettjänsten Billetto. En snabb registrering, lite kontaktuppgifter, en betalning med kort och sen är en av de åtråvärda startplatserna din.

Vad är det för längd och terräng på banan?

Banans längd sträcker sig drygt åtta kilometer och är av blandad karaktär. Den som förväntar sig en gräddfil genom den lilla bruksorten Gustavsfors får tänka om. Det som gäller är ogästvänliga stigar genom björk- och barrskogspartier, grusvägar, asfaltsvägar, mördarbackar och nerförsbackar med mera.

Hur många får springa?

Under Gustavsforsvarvets andra upplaga kommer endast 220 åtråvärda startplatser att släppas. Så se till att vara i god tid med din anmälan så att du inte går miste om en plats på startlinjen när startskottet går av.

Finns det tidtagning under Gustavsforsvarvet?

Om allt går enligt planerna kommer det att finnas en tidtagning under tävlingsdagen. Mer information följer.

Finns det möjlighet till parkering?

Det finns parkering att tillgå för både besökare och tävlande. Det kommer att finnas ett begränsat antal parkeringsplatser i anslutning till startområdet. Parkering kommer även att finnas i centrala Gustavsfors – vid Bauer och Folkets Hus och är kostnadsfritt.

Vart går intäkterna från anmälningarna?

Gustavsforsvarvet är ett ideellt arrangemang och allt överskott kommer att gå till Gustavsfors Idrottsförening för att främja föreningens aktiva – unga som gamla.

Vilka arrangerar loppet?

Bakom projektet står ortens främsta idrottsförening Gustavsfors IF tillsammans med initiativtagarna Henrik Jonsson, Linda Nilsson, Erik Knutsson och Ragnar Kierkegaard Suttner.

Vad händer om jag inte kan delta men är anmäld – kan jag få tillbaka pengarna?

Tyvärr har vi ingen möjlighet att återbetala biljetter. Men biljetten är inte personlig och kan därför överlåtas till någon vän eller bekant – kom ihåg att informera om det när du hämtar ut din nummerlapp bara.

När får jag min nummerlapp?

Nummerlapparna kommer att delas ut vid registreringen på tävlingsdagen. På Björkvallen, som är start och målområdet, kommer det att finnas en sektion där man anmäler sig samt hämtar ut sin biljett.

Deltagande och försäkringar?

Ditt deltagande i loppet sker på egen risk. Arrangören ansvarar inte för eventuella skador som du kan ådra dig under loppet.

Under loppet kan du komma att bli fotograferad och filmad. Bilder och filmer som du förekommer i kan publiceras på internet och i dagstidningar både som nyhets- och annonsmaterial. Du har ingen rätt till ersättning för sådan publicering.